Τραγανές και ζουμερές τηγανητές ντομάτες
QUEEN.GR
Φτιάξτε ένα νόστιμο και συνάμα θρεπτικό γεύμα με αυτήν την πειραγμένη εκδοχή της στραπατσάδας.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας μείγμα pepper lemon
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο άνηθο
4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 ντομάτες κομμένες σε φέτες μετρίου μεγέθους
3 αυγά, χτυπημένα
1,5 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
1. Πασπαλίστε τις φέτες ντομάτας με το pepper lemon και τον άνηθο.
2. Βουτήξτε κάθε φέτα ντομάτας στο αυγό και στη συνέχεια πανάρετέ τη στο αλεύρι και από τις δύο πλευρές.
3. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και τηγανίστε για τέσσερα λεπτά από κάθε πλευρά τις αλευρωμένες φέτες ντομάτας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
4. Συνεχίστε με τις υπόλοιπες ντομάτες (καθώς θα τηγανίζετε μπορεί να χρειαστεί προσθήκη λαδιού)και σερβίρετε σε μια πιατέλα.