Ρύζι με λαχταριστό blue cheese
Δώστε στο ρύζι σας μια έντονη πικάντικη γεύση και μαγειρέψτε ένα δείπνο για δύο μέσα σε τριάντα λεπτά.
Υλικά
3 φλιτζάνια ρύζι (ένα μίγμα των άγριων, καφέ και λευκό)
1 κουταλιά της σούπας αρωματικό λάδι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού κόκκινο κρασί μαγειρέματος
50 γραμμάρια θρυμματισμένο blue cheese
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
1.Βράστε το ρύζι, όπως συνήθως όταν φτιάχνετε πιλάφι.
2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Μόλις μυρίσει και πριν καεί, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει.
3. Σβήστε με όσο κρασί χρειαστεί (ανάλογα με το πόσο θέλετε να μαλακώσετε την οξύτητα του blue cheese) και στη συνέχεια προσθέστε το blue cheese. Συνεχίστε να ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να λιώσει το τυρί. Προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι, και τη ζάχαρη.
4. Προσθέστε στο ρύζι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι το ρύζι να πάρει ένα όμορφο ελαφρώς χρυσό χρώμα και η «σάλτσα» του blue cheese να έχει πάει παντού .
5. Τοποθετήστε το ρύζι σε ένα ωραίο πιάτο και σερβίρετε!