Η συνταγή της Μυρτώς Αλικάκη για vegeterian τάρτα είναι απίθανη (και η ζύμη πανεύκολη)
Το πιο εύκολο ζυμάρι για τάρτα
Δεν είναι η πρώτη φορά που η Μυρτώ Αλικάκη που μπαίνει στην κουζίνα και μαγειρεύει ένα απίθανο πιάτο. Αυτή τη φορά απλά, ξαφνιαστήκαμε με το πόσο νόστιμη είναι η ζύμη τάρτας και ταυτόχρονα πόσο εύκολη.
Τάρτα με σπανάκι, κρεμμύδια, πιπεριά, καρότο, κρέμα γάλακτος, τυρί και αυγό!
Για τη ζύμη θα χρειαστούμε 200 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 50 γραμ. βούτυρο, και χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε αυτά τα τρία υλικά με το χέρι και μετά στρώνουμε τη ζύμη με τα χέρια σε μία φόρμα για τάρτες.
Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο ταψί από πάνω ή με φασόλια, και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Όσο είναι στο φούρνο το ζυμάρι, σοτάρεις σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα λαχανικά. Σε ένα μπολ βάζεις μία κρέμα γάλακτος με δύο χτυπημένα αυγά και ό,τι κίτρινο τυρί θέλεις συν το αλάτι και το πιπέρι.
Βγάζεις τη μισοψημένη ζύμη από το φούρνο και σκεπάζεις με τα λαχανικά ενώ ρίχνεις από πάνω το μίγμα με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνεις στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον μισή ώρα ή μέχρι να ροδίσει.
Δες και την εκτέλεση βήμα- βήμα, όπως την δημοσίευσε η ηθοποιός στα stories της στο Instagram.