Κι όμως δεν πρέπει να πετάξεις τις φλούδες από κρεμμύδια και σκόρδα: Η συνταγή που πρέπει να ξέρεις

Πατούλια Κατερίνα
Κι όμως δεν πρέπει να πετάξεις τις φλούδες από κρεμμύδια και σκόρδα: Η συνταγή που πρέπει να ξέρεις

Κι όμως, με τη σωστή επεξεργασία, οι φλούδες από σκόρδα και κρεμμύδια μπορούν να γίνουν το απόλυτο μπαχαρικό για τα πιάτα σου.

Το σκόρδο και κατόπιν το κρεμμύδι, είναι τα συστατικά εκείνα που δίνουν μια έξτρα νοστιμιά σε κάθε πιάτο. Μήπως όμως κάνεις αυτό που όλοι κάνουν, να πετάς τις φλούδες από τα σκόρδα και κρεμμύδια;

Σύμφωνα με τον σεφ και κηπουρό Spice Moustache, οι φλούδες αυτές δεν πρέπει να πηγαίνουν στο καλάθι των αχρηστών, μιας και είναι εξίσου γευστικά, γεμάτα αντιοξειδωτικά, ενώ ειδικά η φλούδα σκόρδου μπορεί να προστατεύσει την υγεία της καρδιάς και να ενδυναμώσει το ανοσοποιητικό, μειώνοντας ακόμα και τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης στο αίμα και να επιβραδύνει ακόμα και τα σημάδια της γήρανσης.

Ο Τικ Τοκερ πάντως, τόνισε πως το σκόρδο είναι παρεξηγημένο και η φλούδα του είναι πλήρως κατάλληλη για κατανάλωση.

Στο viral βίντεό του, ο σεφ παίρνει τις φλούδες, τις ξεπλένει, τις τοποθετεί σε αντικολλητικό χαρτί, τις ψήνει, τις περνά στο μπλέντερ και η σκόνη που παίρνει ανακατεύεται με μπαχαρικά και γίνεται η πιο νόστιμη προσθήκη στις τηγανητές πατάτες και όχι μόνο.

Τι θα χρειαστείς;

Φλούδες σκόρδου και κρεμμυδιού

Αλάτι και πιπέρι

Πάπρικα

Σκόνη τσίλι

Προαιρετικά: Μεσογειακά βότανα, μείγμα μασάλα, σχοινόπρασο και άνηθο

Θυμήσου να προθερμάνεις τον φούρνο και να τον θέσεις στους 160 βαθμούς και να προσέξεις να μην καούν οι φλούδες.

1704716745881-116229332-skordo.jpg