Άκης Πετρετζίκης: Κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας
.jpg?t=AyxFYiM6pF6hpaS7wncdqw)
Δοκιμάστε να φτιάξετε κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας, μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού πιάτου κανελόνια με κιμά, με «ξεψαχνισμένο» χοιρινό!
Για τη γέμιση
1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κρεμμύδι
15 γρ. μαϊντανό
½ κ.γ. κύμινο
200 γρ. λευκό κρασί
500 γρ. νερό
2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
80 γρ. mix τυριών, τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
αλάτι
πιπέρι
Για την μπεσαμέλ
60 γρ. ηλιέλαιο
60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα πλήρες
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
400 γρ. ντομάτες, τριμμένες
1 κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
αλάτι
πιπέρι
Η συνέχεια της συνταγής στο: www.akispetretzikis.com
Bloggers
01
10