Άκης Πετρετζίκης: Κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας

Γεωργία Βλαχοπούλου
Άκης Πετρετζίκης: Κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας

Δοκιμάστε να φτιάξετε κανελόνια με pulled pork και σάλτσα ντομάτας, μια διαφορετική και πρωτότυπη εκδοχή του κλασικού πιάτου κανελόνια με κιμά, με «ξεψαχνισμένο» χοιρινό!

Για τη γέμιση

1 κιλό χοιρινό λαιμό, κομμένο σε μικρά κομμάτια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο

1 κρεμμύδι

15 γρ. μαϊντανό

½ κ.γ. κύμινο

200 γρ. λευκό κρασί

500 γρ. νερό

2 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

80 γρ. mix τυριών, τριμμένο

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

αλάτι

πιπέρι

Για την μπεσαμέλ

60 γρ. ηλιέλαιο

60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

750 γρ. γάλα πλήρες

1 κύβο κότας

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

400 γρ. ντομάτες, τριμμένες

1 κρεμμύδι

2 σκ. σκόρδο

1 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη

αλάτι

πιπέρι

Η συνέχεια της συνταγής στο: www.akispetretzikis.com