Υπέροχα fajitas με γαρίδες σε 5 κινήσεις
Τραγανά, απολαυστικά και ιδανικά για τραπέζι με καλή παρέα!
Αν νηστεύετε αλλά δεν θέλετε να πεινάσετε κιόλας, αυτό το λαχταριστό, πικάντικο πιάτο θα σας φτιάξει τη διάθεση και την όρεξη.
Υλικά
500γρ. γαρίδες
3 μεγάλες πιπεριές poblano (τσίλι πιπεριές που δεν καίνε πολύ)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
5 μικρές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1/2κ.γ. αλάτι
1κ.γ. πάπρικα
1κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2κ.γ. μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. σκόνη κύμινου
1/2 κ.γ. αποξηραμένη τσίλι πιπεριά
Εκτέλεση
1. Ψήστε τις πιπεριές στο γκριλ ολόκληρες μέχρι να μαυρίσουν και μόλις είναι έτοιμες αφήστε τες να κρυώσουν.
2. Βάλτε το φλοιό τους και τους σπόρους και κόψτε τες ζυλιέν.
3. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίξτε αλάτι και το φύλλο δάφνης και τις γαρίδες και βράστε τες για τρία λεπτά.
4. Σουρώστε τις γαρίδες και και ρίξτε τα μπαχαρικά.
5. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίξτε τις κομμένες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τσιγαρίστε για 5 λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες και τις γαρίδες και αφήστε τες στη φωτιά για άλλα 5 λεπτά.