«Λουκούμι» ψαρονέφρι με υπέροχη σάλτσα πορτοκάλι
QUEEN.GR
Λιώνει στο στόμα και ταξιδεύει τις αισθήσεις.
Ο χυμός πορτοκαλιού, το μέλι και το δεντρολίβανο, ενώνονται με το κρέας για να δημιουργήσουν μια πανδαισία γεύσεων που θα σας συγκλονίσει.
Υλικά
2 ψαρονέφρια
1 φλιτζ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (σουρωμένος)
1/2 φλιτζ. ζωμός κοτόπουλου
2κ.γ. κέτσαπ
1κ.γ. μέλι
1κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
½ κ.γ. δεντρολίβανο ξερό
αλάτι
1κ.γ. κορν φλάουρ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Αλατίζετε τα ψαρονέφρια, τα βάζετε σε ένα ταψάκι και τα ψήνετε για 20 με 25 λεπτά στο φούρνο/
2. Μόλις είναι έτοιμα, βγάζετε το ταψάκι και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.
3. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τον χυμό πορτοκαλιού, την κέτσαπ, το μέλι και το ξύσμα και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
4. Κόψτε το χοιρινό σε φέτες, προσθέστε το στη σάλτσα μαζί με το δεντρολίβανο και σιγοβράστε για 5 λεπτά, ώστε να γρασαριστεί το κρέας.
5. Αν θέλετε τη σάλτσα σας πιο δεμένη, μπορείτε να προσθέσετε στο τελος ένα κουταλάκι κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό και να την αφήσετε να βράσει μέχρι να πήξει.