Σουπιές με σπανάκι

Σουπιές με σπανάκι

Μια κλασική, αγαπημένη συνταγή με σουπιές.

Υλικά

½ κιλό σουπιές
700 γρ. περίπου, σπανάκι
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κσ πάστα ντομάτας
1 ρηχό κγ ζάχαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση

Κόβετε τις σουπιές σε ροδέλες ή σε μέτρια κομμάτια. Πλένετε καλά και κόβετε, με το χέρι ιδανικά, το σπανάκι, και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τον άνηθο.

Σε μια κατσαρόλα βάζετε λάδι, αρκετό για να καλύψει τον πάτο της. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι, χωρίς να ροδίσει, και ρίχνετε τις σουπιές. Ανακατεύετε για 1 λεπτό περίπου και ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Αφήνετε λίγα λεπτά, απλά να πάρουν μια δυο βράσεις.

Ρίχνετε το σπανάκι, τον άνηθο, μια κουταλιά της σούπας αλάτι, λίγο πιπέρι, και νερό (με το μάτι). Ανακατεύετε συνεχώς, έχοντας τον νου σας μήπως χρειαστεί επιπλέον νερό. Αφήνετε να σιγοβράσει για 15 περίπου λεπτά.