Σφουγγάτα από την Κύθνο
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Ένας νόστιμος μεζές από το νησί της Κύθνου
Υλικά
500 γρ. ανθότυρο (ή κάποιο μαλακό, ανάλατο τυρί)
2 κγ αλεύρι
2 μεγάλα αυγά
λίγα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
αλεύρι για το πανάρισμα
αλάτι και πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το τυρί, τα αυγά, τον δυόσμο και το αλεύρι. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι, σύμφωνα με το γούστο σας, και ζυμώνετε καλά για να ενωθουν τα υλικά.
Πλάθετε μέτρια μπαλάκια, τα αλευρώνετε και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και, καλό θα ήταν να τα αφήσετε επάνω σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσουν το λάδι.
Bloggers
01
10