Γλυκό: υπέροχα muffins μελιού με καρύδα
Συνοδέψτε αυτά τα κεκάκια με παγωτό βανίλια και απολαύστε ένα υπέροχο γλύκισμα.
Υλικά
180 γραμμάρια βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 του φλιτζανιού μέλι
2 αυγά
1 και 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1 κούπα ψίχα καρύδας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά
3/4 του φλιτζανιού γάλα
έξτρα ψίχα καρύδας για πασπάλισμα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Βουτυρώστε τα φορμάκια και στρώστε τα σε ένα ταψί.
3. Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το 1/4 του φλιτζανιού μέλι μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα.
4. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το χτύπημα.
5. Προσθέστε τα δύο είδη αλευριού , την καρύδα, την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα μεταξύ τους καλά.
6. Με ένα κουτάλι μοιράστε τη ζύμη στα φορμάκια και πασπαλίστε με τριμμένη καρύδα.
7. Ψήστε για 30-35 λεπτά
8. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι μέλι και 1/4 του φλιτζανιού νερό σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να έχετε ένα σιρόπι που ρέει.
9. Σερβίρετε τα κέικ ζεστά ραντισμένα με το σιρόπι μελιού.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: κέικ με μαύρη, λευκή και γάλακτος σοκολάτα