Γλυκό: σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και καρύδα σε μια δροσερή εκδοχή

Γλυκό: σοκολάτα, φυστικοβούτυρο και καρύδα σε μια δροσερή εκδοχή

Δοκιμάστε αυτήν την καθαρά αμερικάνικη συνταγή με φυστικοβούτυρο που θα σας γεμίσει ενέργεια.

Υλικά
125 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κύβους
430 γραμμάρια (2 φλιτζάνια) ζάχαρη
125 ml (1/2 φλιτζάνι) νερό
2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
260 γραμμάρια (3 κούπες) νιφάδες αποξηραμένης καρύδας
260 γραμμάρια (1 φλιτζάνι) φυστικοβούτυρο
125 γραμμάρια δάκρυα λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση
1. Στρώστε δύο ταψάκια με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Σε μια κατσαρόλα μαγειρέψτε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και το κακάο για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη να διαλυθεί.
3. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό, μειώστε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σιγοβράστε για 1 λεπτό.
4. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε στο μείγμα το φυστικοβούτυρο και τις νιφάδες καρύδας και ανακατέψτε καλά.
5. Με ένα κουτάλι απλώστε ανομοιόμορφα το μείγμα σοκολάτας στα δύο ταψιά και βάλτε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να σκληρύνει.
6. Λιώστε τα δάκρυα λευκής σοκολάτας σε μπεν μαρί ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι. Με ένα πιρούνι που θα το βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα περιχύστε το γλυκό σας και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:

Γλυκό: υπέροχα muffins μελιού με καρύδα

Γλυκό: crumble με δημητριακά, μήλα και βατόμουρα με παγωτό κανέλα