Απολαυστικές μίνι πουτίγκες με μαρμελάδα μούρων
Ένα υπέροχο γλυκό που είναι δύσκολο κάποιος να αντισταθεί.
Υλικά
1 και 1/2 φλιτζάνι φρέσκια τριμμένη φρυγανιά (3 φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, ελαφρά φρυγανισμένες χωρίς την κόρα, τριμμένες στο μπλέντερ)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη φλούδα λεμονιού
1 και 1/2 φλιτζάνια γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
1/3 του φλιτζανιού μαρμελάδα μούρων
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε τέσσερα φορμάκια ή τέσσερα πυρίμαχα φλιτζάνια. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
2. Ανακατέψτε καλά σε ένα πυρίμαχο μπολ την τριμμένη φρυγανιά, το 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
3. Τοποθετήστε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι σχεδόν να σιγοβράσει (μην βράσει όμως).
4. Ρίξτε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ με το μείγμα της φρυγανιάς και ανακατέψτε να συνδυαστούν όλα τα υλικά καλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά και προσθέστε τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας και πάλι καλά.
5. Μοιράστε το μείγμα με ένα κουτάλι στα φορμάκια και ψήστε για 20-25 λεπτά μέχρι να πήξει. Αφαιρέστε από το φούρνο.
6. Στο μεταξύ μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει, τη μαρμελάδα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
7. Με το μίξερ χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα τα ασπράδια των αυγών και την υπόλοιπη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.
8. Μοιράστε τη μαρμελάδα πάνω από τις ζεστές πουτίγκες και από πάνω μοιράστε με ένα κουτάλι τα χτυπημένα ασπράδια. Κάντε αυλάκια ελαφρά στις κορυφές με μια σπατουλίτσα και ψήστε για 5-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: αυθεντικό αμερικάνικο red velvet κέικ
Γλυκό: μπισκότα με λευκή σοκολάτα
Γλυκό: μπάρες με καρύδια πεκάν και δάκρυα σοκολάτας