Κομπόστα μήλων και αχλαδιών με μέλι
Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή για σιροπιαστά φρούτα.
Μπορεί να σας ακούγετε λίγο χειμωνιάτικη η συνταγή, αλλά μπορείτε να της δώσετε ανοιξιάτικο αέρα συνοδεύοντας τα σιροπιαστά φρούτα σας με παγωτό. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φρούτα σας ως γέμιση σε τάρτα.
Υλικά
600 γραμμάρια αχλάδια ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς τον πυρήνα τους
350 γραμμάρια πράσινα μήλα ξεφλουδισμένα, κομμένα στα τέσσερα, χωρίς τον πυρήνα τους
1/4 του φλιτζανιού μέλι
1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
1. Κόψτε τα τέταρτα αχλαδιών και μήλων σε φέτες των 3 χιλιοστών. Βάλτε τις φέτες σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε για να συνδυάσουν.
2. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έχοντας την κατσαρόλα καλυμμένη με το καπάκι για 10 λεπτά μέχρι τα φρούτα να αρχίσουν να μαλακώνουν
3. Ξεσκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 15 - 20 λεπτά μέχρι τα φρούτα να είναι τρυφερά και σιροπιαστά. Απομακρύνετε από τη φωτιά την κατσαρόλα. Αφήστε το γλυκό σας να κρυώσει τελείως και σερβίρετε.
Διαβάστε επίσης:
Γλυκό: εύκολη εκδοχή κομπόστας
Γλυκό: ψητά δαμάσκηνα με κανέλα και γιαούρτι