Puttanesca: Η πιο υγιεινή και νόστιμη μακαρονάδα
Φτιάξτε την σε 3 μόλις βήματα!
Μακαρονάδες είμαστε όλοι (τι να κάνουμε;), καλό είναι όμως να ξέρουμε να φτιάχνουμε τις μακαρονάδες μας με αγνά, θρεπτικά υλικά, ώστε να μην το μετανιώσουμε όταν δούμε τον αριθμό στη ζυγαριά να ανεβαίνει. Η συγκεκριμένη συνταγή για λαχταριστή puttanesca είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη και πέρα για πέρα θρεπτική.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια σπαγκέτι ή λιγκουίνι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
2 κούπες ψιλοκομμένες ντομάτες, περασμένες από κόσκινο
4 φιλέτα αντσούγιας, ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα
2κ.σ. πελτές ντομάτας
3κ.σ. κάππαρη
20 ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, μέχρι να γίνουν al dente, στραγγίξτε τα και αφήστε τα στην άκρη.
2. Ζεστάνετε λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει. Προσθέστε τις ντομάτες και αφήστε τις για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Ρίξτε μέσα τις αντσούγιες, τον πελτέ ντομάτας, την κάππαρη, τις ελιές και το κόκκινο πιπέρι, ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
3. Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι με τη σάλτσα, ανακατέψτε καλά να καλυφθούν όλα και σερβίρετε αμέσως.