H Diane Keaton κυκλοφορεί το δικό της fashion book -Το μοναδικό στυλ της που την έκανε icon

Ναταλία Κατσακιώρη
H Diane Keaton κυκλοφορεί το δικό της fashion book -Το μοναδικό στυλ της που την έκανε icon

(AP Photo/Chris Pizzello)

Invision

Η γυναίκα που έκανε μόδα τα ανδρικά κοστούμια κυκλοφορεί το δικό της how to fashion book.

Μπορείς στα 78 σου να κυκλοφορήσεις ένα βιβλίο για τη μόδα; Φυσικά και μπορείς. Αν είσαι η Diane Keaton το κάνεις εννοείται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Το βιβλίο «Diane Keaton Fashion First» είναι το νέο της παιδί, που πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στα επόμενο διάστημα με τη βοήθεια του Ralph Lauren, έναν οίκο που η ίδια λατρεύει και παρακολουθεί πιστά εδώ και δεκαετίες. Είναι εξάλλου καλή φίλη με τον ίδιο τον σχεδιαστή. Και κάπως έτσι θα έχουμε σε λίγο στα χέρια μας έναν mini οδηγό μίας από τις πιο επιδραστικές γυναίκες στον κόσμο της μόδας, που δεν θέλησε ποτέ τον τίτλο του icon.

Τα 5 φορέματα παραλίας που θα βάλουμε μαζί με τα μαγιό μας -Stylish by the sea!

Celebrity Birthdays - Jan. 1-7

(Photo by Chris Pizzello/Invision/AP, File)

NYFW Spring/Summer 2024 - Ralph Lauren

(Photo by Evan Agostini/Invision/AP)

Invision

H ίδια ανακοίνωσε το νέο της βήμα μέσα από Instagram post της στον προσωπικό της λογαριασμό, όπου ποζάρει με το βιβλίο της ανά χείρας φορώντας το λευκό signature ζιβάγκο της, ένα monogrammed παντελόνι του οίκου Gucci, μία bohemian δερμάτινη ζώνη και ένα ημίψηλο καπέλο, από αυτά που συνηθίζει να φοράει συχνά και που τόλμησε να φέρει ακόμη και στο κόκκινο χαλί των Oscars.

https://www.instagram.com/p/C8vIc_-SUnS/

Diane Keaton: Η γυναίκα που μας σύστησε το ανδρικό preppy vibe.

Eίναι 1978 και η ταινία του Woody Allen «Annie Hall» έχει προκαλέσει μια μικρή παράνοια στον κόσμο της μόδας μέσα από την πρωταγωνίστριά του Diane Keaton, η οποία εμφανίζεται με ανδρόγυνα κοστούμια, γραβάτες, φαρδιά σακάκια και τεράστια καπέλα και παρόλα αυτά καταφέρνει να γίνει η νέα ενζενί του αμερικάνικου σινεμά.

Comedian Woody Allen with Betty Ford

Με τον Woody Allen και τη Betty Ford, στη Νέα Υόρκη το 1975. (AP Photo)

Ford Allen Keaton

AP IMAGES

Το περίεργο, όμως, με την Keaton είναι ότι δεν έπαιζε αυτό τον ρόλο, αλλά ήταν ο ρόλος, όπως αποδείχτηκε από τις εμφανίσεις της μέσα στα υπόλοιπα χρόνια. Οι μεγάλες γραβάτες, τα ριγέ πουκάμισα, τα ladylike φορέματα συνδυασμένα με oversized σακάκια με τεράστιους ώμους και φιόγκους δεμένους στο λαιμό έγιναν το δικό της σήμα κατατεθέν που έχτισε το Diane Keaton style.

Milos Forman examine the Oscar Sons Peter Matje Diane Kewaton

Στα Oscars το 1976 (AP Photo)

To μαγικό μάλιστα μαζί της είναι ότι δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ να αλλάξει την αισθητική της, ακόμα και αν αυτό αφορούσε το stage των Oscars, όπου εμφανίστηκε με ένα total white look με κοστούμι, παλτό και ασορτί καπέλο το 1993, ενώ το 2004 έκανε ένα αντίστοιχο look με φράκο. Κι όμως, μπόρεσε να το υποστηρίξει στο απόλυτο!

Diane Keaton

Στα Oscars το 1993. AP IMAGES

Ποιος μπορεί εξάλλου να ξεχάσει τη σκηνή από το Friends με τον Chandler να αναζητά το γαμπριάτικο κοστούμι του στον Ralph Lauren, με την Rachel να του αποκαλύπτει ότι ήταν στην πραγματικότητα το smocking της Diane Keaton; Ναι, αυτό το βιβλίο σίγουρα έχει να πει πολλά για τη γυναίκα που έσπασε τα όρια του ανδρόγυνου στυλ.

H Melissa Odabash στο Queen: «Για μένα δεν υπάρχει τέλειο σώμα, κάθε σώμα είναι ένα bikini body»