CPHFW: Ο Rotate έκλεισε την εβδομάδα μόδας με έμπνευση από τη ρομαντική ρευστότητα του καλοκαιριού

Ναταλία Κατσακιώρη
CPHFW: Ο Rotate έκλεισε την εβδομάδα μόδας με έμπνευση από τη ρομαντική ρευστότητα του καλοκαιριού

Ο επίλογος της Copenhagen Fashion Week έγινε με μία συλλογή ωδή στη δεκαετία των 20s.

«Αυτή τη σεζόν, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αισθητηριακή εμπειρία μέσω της συλλογής: τη συναισθηματική ανταπόκριση στο καλοκαίρι, την ελαφρότητα, την ελευθερία και τον ρομαντισμό της σεζόν. Το moodboard μας ήταν μια απάντηση στην εποχή, με ανθισμένα λουλούδια, ευαίσθητα φυσικά χρώματα, κομψά υφάσματα κ.λ.π. Εμπνευστήκαμε από τη δεκαετία του 1920 στις λεπτομέρειες και στο φινίρισμά μας, όπου θα βρείτε κρόσσια, βιτρό και στολίδια με παγιέτες, βολάν και διακοσμητικά στοιχεία, που μεταδίδουν την αίσθηση της αισιοδοξίας και της απόδρασης, δύο λέξεις συνώνυμες με την περίοδο αυτή». Με αυτά τα λόγια το δημιουργικό δίδυμο του Rotate, aka οι Thora Valdimars και Jeanette Madsen, έδωσαν έναν σύντομο ορισμό της έμπνευσής τους για τη νέα τους SS25 συλλογής που έκλεισε εχθές την Εβδομάδα Μόδας της Κοπεγχάγης.

Το floating dress είναι η νέα αιθέρια τάση στα φορέματα του καλοκαιριού

Rotate-S25-061.jpg

Ο χώρος που επέλεξαν να γίνει το show ήταν από μόνος του μία μικρή απόδραση μέσα στην καλοκαιρινή Κοπεγχάγη, επιλέγοντας τον κήπο της βασιλικής βιβλιοθήκης ως το κατάλληλο σκηνικό για μία συλλογή άκρως ρομαντική και εμπνευσμένη από μία εποχή που έχει συνδυαστεί με τα λαμπερά parties και τον Great Gatsby. «Νομίζω ότι είναι πολύ αισιόδοξη συλλογή», δήλωσε η Madsen στη Vogue Scandinavia, σημειώνοντας ότι η collection, αν και έχει τις ρίζες της στη δεκαετία του '20, φέρει επίσης μια πινελιά του bohemian chic trend που είναι τώρα πιο επίκαιρο από ποτέ.

Rotate-S25-062.jpg

Πρακτικά αυτό που είδαμε στο catwalk ήταν μία μίξη της μέχρι τώρα minimal chic αισθητικής του Rotate με ένα ρομαντικό touch όπως πάντα, το οποίο μπλέχτηκε ακόμα περισσότερο με τον αγνό ρομαντισμό της εποχής των 20s, την glam αισθητική των parties και το καθαρά γυναικείο αίσθημα της girly ελαφρότητας, με μια απενοχοποιημένη οπτική. Όπως ακριβώς θα έπρεπε δηλαδή να βιώνει η κάθε γυναίκα τη θηλυκότητά της.

Rotate-S25-003.jpg
Rotate-S25-039.jpg

Τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία που είδαμε στη συλλογή του Rotate για την SS25 season ήταν τα chunky micro mini σορτσάκια, τα ρομαντικά κεντήματα με λουλούδια σε όλα σχεδόν τα πιθανά σημεία (από το λαιμό μέχρι τα capri pants της συλλογής), τα denims που δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μία scandianvian chic collection και τα 90s απλά στοιχεία, όπως τα μπλουζάκια με τα κουμπιά και οι ίσιες φούστες που έρχονται χαμηλά στους γοφούς.

Rotate-S25-047.jpg

Το απόλυτο highlight ήταν φυσικά τα φορέματα με τα εντυπωσιακά κρόσσια που ακουμπούσαν νωχελικά το έδαφος και χάριζαν μία μαγική κίνηση στα γυναικεία πόδια, καθώς τα μοντέλα περπατούσαν στο catwalk με τα λεπτεπίλεπτα strappy mules και τα πέδιλα που συμπλήρωσαν όλα τα looks. Eξίσου εντυπωσιακά και τα κοσμήματα της Pandora που ολοκλήρωσαν ιδανικά το styling με minimal, sculptured σχέδια.

Best catwalk looks:

Εβδομάδα Μόδας στην Κοπεγχάγη: 20 street style looks που θα μας δώσουν το πρώτο φθινοπωρινό vibe

«Είχαμε τόσα πολλά χρόνια που τα πράγματα ήταν πραγματικά δύσκολα για τόσους πολλούς ανθρώπους και βρισκόμαστε ακόμα σε αυτήν την περίοδο», δήλωσε η Valdimars στη Vogue Scandinavia. «Θα ήταν πολύ ωραίο να δεις κάτι αναζωογονητικό και να ξεφύγεις από τα πάντα για μια νύχτα». Και αυτό ακριβώς πέτυχε το σχεδιαστικό δίδυμο του Rotate, να μας κάνει να δούμε το καλοκαίρι σαν μία χαρούμενη απόδραση, όπου θα απολαύσουμε τη φύση και το glam στοιχείο ταυτόχρονα με το ίδιο ακριβώς look. Γιατί όχι;

Ιnfo: H FW24 η συλλογή είναι διαθέσιμη στα πολυκαταστήματα attica, στα καταστήματα attica City Link, attica Golden Hall & attica Tsimiski. @atticaofficial , @rotatebirgerchristensen

https://www.instagram.com/reel/C-av7f9OhxG/