Λίπη στα πλαστικά τάπερ; Ο πανεύκολος τρόπος για να τα ξεφορτωθείς γρήγορα και σίγουρα

Λίπη στα πλαστικά τάπερ; Ο πανεύκολος τρόπος για να τα ξεφορτωθείς γρήγορα και σίγουρα
Pexels

Για τα λίπη στα πλαστικά, θα χρειαστείς μόνο τρία πράγματα που έχεις πάντα στην κουζίνα και... ξεμπέρδεψες! Το κόλπο δεν είναι καινούριο, όμως, ίσως σου διαφεύγει και είναι κρίμα γιατί είναι σωτήριο!

Σίγουρα σου έχει συμβεί να προσπαθείς να καθαρίσεις ένα πλαστικό τάπερ από τα λιπαρά κατάλοιπα του φαγητού που είχε μέσα και να σε πιάνει απελπισία! Να τρίβεις με το σφουγγάρι ξανά και ξανά και πάλι να μη βλέπεις φως! Πριν χάσεις την ψυχραιμία σου και το βάλεις απευθείας στο πλυντήριο -όπου επίσης είναι αμφίβολο ότι θα καθαρίσει εξ ολοκλήρου- δοκίμασε να αφαιρέσεις τα λίπη στα πλαστικά με το παρακάτω κολπάκι και θα μας θυμηθείς.

Αυτό που θα χρειαστείς είναι μία χαρτοπετσέτα (ή ένα κομμάτι ρολό κουζίνας), λίγες σταγόνες υγρό για πιάτα και, φυσικά, νερό!

3 υλικά αρκούν για να διώξεις τα λίπη από τον φούρνο σου

Βήμα - Βήμα το σωτήριο hack

Ρίξε στο σκεύος λίγες σταγόνες υγρό για τα πιάτα, πρόσθεσε λίγο νερό και στο τέλος το χαρτί. Κλείσε το καπάκι και ανακάτεψε με δύναμη το τάπερ για περίπου μισό λεπτό. Άνοιξε το καπάκι και ένα «θαύμα» σε περιμένει γιατί θα το δεις πεντακάθαρο.

Στο βίντεο που ακολουθεί η TikToker @adikempler δείχνει τη διαδικασία βήμα βήμα και προτείνει ζεστό νερό, όμως κράτα στο μυαλό σου ότι έχεις το ίδιο αποτέλεσμα και με κρύο νερό βρύσης. Δοκιμασμένο πολλάκις το hack, βλέπεις.

Και ένα bonus κολπάκι για το... πριν

Και επειδή, όπως σε όλες τις περιπτώσεις καλό είναι να δίνεται σημασία στην πρόληψη, ιδού ένα ακόμη hack που μπορεί σε γλιτώσει από παραπάνω λεκέδες αλλά και δυσάρεστες μυρωδιές.

Τα 6 σημεία του σπιτιού που προκαλούν δυσάρεστες μυρωδιές

Πριν γεμίσεις ένα μπολ με το φαγητό που θέλεις να αποθηκεύσεις ή να μεταφέρεις κάπου, βάλε λίγο μαγειρικό λάδι σε ένα χαρτάκι και άλειψε το εσωτερικό του ομοιόμορφα. Το λάδι θα λειτουργήσει ως προστατευτική μεμβράνη και θα εμποδίσει το δοχείο να απορροφήσει τη μυρωδιά ή το χρώμα των τροφίμων που αποθηκεύσεις, ενώ θα κάνει και το φαγητό σου πιο εύκολα να γλιστρήσει όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσεις ξανά.

Δύο ακόμη υλικά που κάνουν θαύματα

Το έχεις ακούσει σίγουρα, αλλά μία επανάληψη δεν έκανε ποτέ κακό. Δύο «μαγικά» υλικά που δεν λείπουν ποτέ από την κουζίνα σου αποτελούν «όπλα» για τους περισσότερους λεκέδες αλλά και τις μυρωδιές.

Και, ναι, μιλάμε για το λεμόνι και το ξύδι που είτε τα χρησιμοποιήσεις μόνα τους είτε μαζί με λίγη μαγειρική σόδα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπη τόσο από πλευράς καθαριότητας όσο και από πλευράς απολύμανσης καθώς και τα δύο έχουν τέτοιες ιδιότητες.

Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά – και τη ζωή μας πιο εύκολη! Κράτα σημειώσεις λοιπόν και κάνει μια δοκιμή.