Τα 7 διατροφικά στοιχεία που θα κρατήσουν μακριά τις ιώσεις
QUEEN.GR
Η διατροφή είναι το Α και το Ω όχι μόνο για ένα όμορφο σώμα αλλά και για ένα υγιές σώμα. Τα παρακάτω διατροφικά στοιχεία βάζουν στην άκρη τα φάρμακα και τις αντιβιώσεις και θα φροντίσουν θα θωρακίσουν την άμυνα του οργανισμού σας ώστε να μην κινδυνεύετε από τις ιώσεις της εποχής.
Βιταμίνη C: Υπάρχει στα εσπεριδοειδή, τις φράουλες, τα ακτινίδια, τα κραμβοειδή (πχ μπρόκολο)
Βιταμίνη Ε: Καλές πηγές της είναι το ελαιόλαδο, οι ξηροί καρποί και τα ολικής αλέσεως προϊόντα
Ψευδάργυρος: Υπάρχει σε φασόλια, γαλοπούλα, μοσχάρι, θαλασσινά (στρείδια, καβούρια κ.ά.)
Βιοφλαβονοειδή: Καλύτερες πηγές τους τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και το κόκκινο κρασί
Σελήνιο: Υπάρχει σε κοτόπουλο, αυγά, καστανό ρύζι, τόνο, προϊόντα ολικής αλέσεως, ηλιόσπορους
Καροτενοειδή: Καλές πηγές τους τα καρότα, η κολοκύθα, η γλυκοπατάτα (γενικά τα φρούτα και τα λαχανικά)
Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα: Καλύτερες πηγές τους τα λιπαρά ψάρια (σκουμπρί, σολομός, τόνος, σαρδέλες), οι ξηροί καρποί και το μουρουνέλαιο