Γιατί Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι δικαιωματικά η πρώτη των πρώτων στην πρωινή ζώνη - κι όχι μόνο!

Πατούλια Κατερίνα
Γιατί Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι δικαιωματικά η πρώτη των πρώτων στην πρωινή ζώνη - κι όχι μόνο!

Ακόμα μία τηλεοπτική χρονιά ολοκληρώθηκε, κανάλια και παρουσιαστές μετράνε νίκες και ήττες, άλλοι βγάζουν συγκεντρωτικά νούμερα τηλεθέασης όπως τα θέλουν και υπάρχει μια ξεκάθαρη νικήτρια που απολαμβάνει σεμνά και ταπεινά τηνπρωτιά της στην Πάρο, με τα παιδιά της όπως κάθε χρόνο.

Να πούμε μερικές -τηλεοπτικές - αλήθειες. Αν ήταν κάποια άλλη παρουσιάστρια στη θέση της Σταματίνας, να καταφέρνει δέκα χρόνια τώρα, να κάνει με τέτοια αξιοπρέπεια, υψηλή τηλεθέαση και τέτοιο σκληρό ανταγωνισμό, τη δουλειά που κάνει η Τσιμτσιλή στο Happy Day, θα είχαν έρθει δελτία επί δελτίων τύπου για να μιλήσουν για την πρωτιά αυτή.

Η Σταματίνα όμως πάντα και πάνω από όλα, παίζει για τη φανέλα- στην περίπτωσή μας εκείνη του Alpha- και παρότι θαρρώ αναγνωρίζει πολύ καλά πια την τηλεοπτική της αξία, σπάνια ζητάει παραπάνω. Τουναντίον, με μότο το σεμνά και ταπεινά, πορεύεται με πρωτιές, δεν κάνει φλεξ χρυσά συμβόλαια, δεν πουλάει μούρη με τα αποκλειστικά της – που είναι πολλά και πάντα επιβεβαιωμένα και στηρίζει την ομάδα της, σαν να είναι οικογένειά της.

Κακά τα ψέματα. Το Happy Day δεν θα ήταν το ίδιο με διαφορετική μπροστάρισσα, η οποία όμως ποτέ δεν αγχώθηκε για το αν θα είναι παραπάνω κεντρικιά ή αν θα κλέψει κάποιος από την ομάδα της λίγη από τη λάμψη της. Και μην μου πεις πως δεν το έχεις δει να συμβαίνει σε ομάδες κι ομάδες στα τηλεοπτικά σπίτια της ελληνικής τιβί.

Άνθρωποι έρχονταν, άνθρωποι έφευγαν και η Τσιμτσιλή πάντα είχε και έχει μια καλή κουβέντα να πει για όσους συνυπήρξαν μαζί της στο γυαλί, από την Ελένη Τσολάκη μέχρι τον Νίκο Αναδιώτη.

Και τηλεοπτικοί αντίπαλοι περνούσαν και τηλεοπτικές εκπομπές και ομάδες μιμήθηκαν ακόμα κααι το περιεχόμενο του Happy Day, αλλά Ηappy Day δεν έγιναν.

Στην κόντρα ανάμεσα σε Αρναούτογλου και Μενεγάκη, η Τσιμτσιλή έκανε την πιο σωστή παρατήρηση

Παράλληλα όμως, η Τσιμτσιλή δεν «χαιδεύει» αυτιά

Μπορεί να κάνει τις ερωτήσεις που θέλει ο απλός τηλεθεατής, να ακούσει χωρίς φόβο και χωρίς να προσβάλλει τον καλεσμένο της ακόμα κι αν αυτός είναι ο πρωθυπουργός ή η Κατερίνα Καινούργιου. Όλοι περνούν από τον καναπέ του Happy Day και λένε αλήθειες, ακόμα και σε δύσκολες ερωτήσεις. Και κάτι ακόμα. Στο φετινό χάος και την τηλεοπτική ζούγκλα, ανάμεσα σε κόντρες και κοντρίτσες, η Τσιμτσιλή έχει πάντα να πει την πιο σωστή κουβέντα με πυγμή και χωρίς να χαιδέψει αυτιά. Και είχε το θάρρος, να πάρει θέση μπροστά στην οθόνη και σε τηλεοπτικές διαμάχες που άλλοι σχολίαζαν μόνο πίσω από το γυαλί, στα τηλεοπτικά πηγαδάκια.

Δέκα χρόνια επιτυχίας χωρίς να ξεπουλήσεις την ηθική σου στη δουλειά ή την προσωπική σου ζωή, δεν είναι λίγο.

Γιατί μπορεί να γνωρίζουμε ποια είναι η Σταματίνα ως μαμά, ως σύζυγος αλλά γνωρίζουμε όσα η ίδια ήθελε πάντα να μοιραστεί για τον γάμο της, για τα παιδιά της, για τις χάρες και τις στεναχώριες της σε προσωπικό επίπεδο, χωρρίς υπερβολές, χωρίς ακρότητες, χωρίς να ξέρουμε περισσότερα για εκείνη από όσαα θα ήθελε αλλά την ίδια στιγμή να είναι αρκετά αυτά για να την θεωρούμε τη φίλη της διπλανής πόρτας με την οποία απολαμβάνουμε τον καφέ μας κάθε πρωί.

Και φευ σε εκείνον που θα θεωρήσει πως η Σταματίνα είναι εύκολος στόχος στην κριτική ή πως θαα διστάσει να απαντήσει στις εις βάρος της κατηγορίες. Το κατάλαβε καλά ο Γιώργος Λιάγκας που θέλησε να διαψεύσει το ρεπορτάζ του Happy Day πρόσφατα. Η Τσιμτσιλή γνωρίζει καλά ποια ρεπορτάζ βγάζει στον αέρα και πόσο σωστά είναι. Και θα υπερασπιστεί την ομάδα της γιατί ξέρει πολύ καλά πως οι ομάδες κερδίζουν.

Κι όσο έχει το κοινό και τα νούμερα τηλεθέασης μαζί της δεν έχει να φοβάται τίποτα. Κι αν κάτι άλλαξει στα δύο προηγούμενα και ξεκινήσουν τα σχόλια από τις τηλεοπτικές ύαινες εκεί έξω, η Σταματίνα θα βγει για χαλαρό σαφάρι γιατί τα τηλεοπτικά λιοντάρια δεν φοβούνται τίποτα.

«Τι να πω παιδιά, δε θέλω να συγκινηθώ, γιατί γίνομαι και λίγο γραφική. Συγκινούμαι στην αρχή της σεζόν, συγκινούμαι στα γενέθλιά μου, συγκινούμαι στα γενέθλια της εκπομπής. Θέλω να σας πω ότι σας έχουμε μέσα στη καρδιά μας και ακόμα και όταν δε θα είμαστε εδώ το καλοκαίρι και θα είμαστε στις διακοπές μας και θα ξεκουραστούμε, να ξέρετε ότι μετά από 2-3 μέρες που θα χαλαρώσουμε και θα αποφορτιστούμε, θα μας λείπει αυτή η καθημερινή συνήθεια.

Το απολαμβάνω τόσο πολύ αυτό που έχουμε χτίσει, αυτό που ζούμε εδώ με την παρέα μας και μπροστά και πίσω από τις κάμερες, με την παρέα τη δική μας. Το χαιρόμαστε. Ερχόμαστε το πρωί και ερχόμαστε με χαρά.

Ευχαριστούμε τη διοίκηση του Alpha που είναι σύσσωμη εδώ.

Σας αγαπάμε πολύ, θα μας λείψετε, θα σας λείψουμε και θα είμαστε εδώ 16 Σεπτεμβρίου, πρώτα ο Θεός. Αξίζω! Αξίζω! Αξίζω!», είπε η Σταματίνα ανανεώνοντας το ραντεβού της με το τηλεοπτικό κοινό για τον Σεπτέμβρη.