Η αλήθεια για τα Τέμπη ήρθε από τους γονείς των θυμάτων και το «να δώσουμε οξυγόνο» της Καρυστιανού

Στην πορεία για τα Τέμπη, η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού μας ανατρίχιασε ξανά και δεν ξέχασε ότι «ο πόνος φούντωσε και έγινε ορμή». «Φοβούνται να μην τυφλωθούν από το φως που εκπέμπουμε. Αυτός είναι ο λόγος και καλά κάνουν και φοβούνται».
Δύο χρόνια από τα Τέμπη και η Μαρία Καρυστιανού ανέβηκε στο βήμα και μίλησε για όλους μας, αλλά κυρίως για όλους τους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους. Για αυτούς τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πορεία, που διαδήλωσαν, που εξέφρασαν με τον τρόπο της το αίτημά τους για δικαίωση, «ο πόνος φούντωσε και έγινε ορμή».
2 χρόνια από τα Τέμπη και κανείς δεν ξεχνά: Πρωτοφανής λαοθάλασσα στην Αθήνα ζητά δικαίωση
Στο βήμα η Μαρία Καρυστιανού - «Ο πόνος φούντωσε και έγινε ορμή»
Η Μαρία Καρυστιανού με ένα πλακάτ που γράφει «δεν έχω οξυγόνο» ανέβηκε στο βήμα της συγκέντρωσης και για ακόμα μία φορά, η ομιλία της μας συγκίνησε.
«Στις 28 Φλεβάρη του 2023, ξημέρωσε για 57 οικογένειες, αλλά και για τις οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, η μέρα που συγκλόνισε και πάγωσε την ύπαρξή μας.
Για όσους από εμάς είχαμε τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας στο τρένο, ένα μέρος της ψυχής μας παραμένει μαζί τους και δε θα επιστρέψει ποτέ. Μέσα στον αλόγιστο πόνο και την ασύλληπτη πραγματικότητα, κανείς δε μπορούσε να φανταστεί τι αρχίζει.
Από την πρώτη στιγμή δίπλα μας σε αυτό τον Γολγοθά στέκονται μόνιμοι φύλακες – βοηθοί οι 57 ψυχές. Αυτές μας καθοδηγούν. Με ότι μας έχει απομείνει προχωράμε μπροστά με ευλαγική προσήλωση μόνο στην αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Φαίνεται πως περνώντας ο καιρός, η οργή μας αρχίζει να παίρνει το μέγεθος που αρμόζει στην κατάσταση.
Ο πόνος φούντωσε και έγινε ορμή. Αντιλαμβανόμαστε το βάθος της σήψης. Καθημερινά εμφανίζεται μπροστά μας το τέρας της διεφθαρμένης εξουσίας.
Η αναξιοπρέπεια μας κυβερνά και η ατιμία. Όσοι είμαστε σήμερα εδώ είτε ατομικά είτε συλλογικά έχουμε το κόστος μιας άδικης και αλαζονικής κυβέρνησης, έχουμε βιώσει το πρόσωπο της διάχυτης διαφθοράς.
Στο χάος στην καρδιά μας από την απώλεια των παιδιών μας ανακαλύψαμε δυνάμεις που δεν ξέραμε ότι υπάρχουν.
Όποιος τα βάζει με τη φύση, νομοτελειακά γίνεται δέκτης πολλών δεινών και συμφορών. Η αγάπη της οικογένειας δεν κατάφερε να δώσει το πολύτιμο οξυγόνο εκείνη τη φονική στιγμή στους ανθρώπους της.
Όμως, στο σήμερα η αγάπη μας δημιούργησε μια πελώρια ένωση και αγκαλιά στην οποία ανήκουμε όλοι όσοι βρισκόμαστε εδώ, όσοι συναντήθηκαν απανταχού στη γη με ιερό σκοπό την κάθαρση ενός ολόκληρου λαού. Μια ένωση πολυπόθητη για την κάθαρση της ελληνικής ψυχής.
Μπορούμε και θα φέρουμε το θαύμα της Δικαιοσύνης στη χώρα μας και πάλι. Μέσα από την αληθινή και όχι την κατ’ επίφαση εξιχνίαση του εγκλήματος στα Τέμπη, έχουμε την ευκαιρία ως λαός να δώσουμε οξυγόνο σε κάθε τσακισμένη πτυχή της ταλαιπωρημένης χώρας μας.
Απευθύνομαι στους φονιάδες των παιδιών μας. Προσβάλατε και φερθήκατε απαξιωτικά στους νεκρούς μας. Διαπράξατε τη μέγιστη ύβρη και θα λάβετε τα δέοντα μέσα από τον παλμό της Νέμεσης.
Είναι οι ψυχές των παιδιών μας που μας οδηγούν και δεν υπάρχει για εμάς ιερότερο κάλεσμα από αυτό. Κι εγώ να μην υπήρχα σήμερα εδώ. Το θεϊκό ποτάμι της αλήθειας δεν έχει γυρισμό.
Είναι γραμμένο στον ουρανό. Η αλήθεια θα βρεθεί. Η Δικαιοσύνη θα έρθει. Μαζί της θα φέρει άφθονο οξυγόνο για μας και τα παιδιά μας. Για τις αδικοχαμένους ψυχές και τις επόμενες γενιές. Τους το οφείλουμε γιατί τις αγαπάμε. Και η αγάπη τα πάντα νικά».
Συγκλονιστική η ομιλία του Παύλου Ασλανίδη
Να λάμψει η αλήθεια, να αποδοθεί η δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι ένοχοι, να σταματήσει η συγκάλυψη που επιχειρεί η κυβέρνηση εδώ και δύο χρόνια.
Ο κ. Ασλανίδης στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στις ανακοινώσεις και τα εξώδικα των εργαζόμενων σιδηροδρομικών που προειδοποιούσαν ότι το δυστύχημα θα γίνει αν δε ληφθούν μέτρα: «Δεν εισακούστηκαν. Τα μέτρα ασφαλείας κοστίζουν χρήματα στις εταιρείες. Και η κυβέρνηση συμπονά τις εταιρείες».
Ο υπουργός δήλωνε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ότι ντρέπεται που τίθενται θέματα ασφαλείας από την κυβέρνηση και μια υπεύθυνη πολιτεία δεν μπορεί να παίζει με τις ζωές των επιβατών.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας:
Σήμερα ουρλιάζουν οι μανάδες.
«Σιγά σιγά αρχίζουν να μιλούν οι πολιτικοί. Ανθρώπινο λάθος, λέει. Ένας σταθμάρχης. Καμία άλλη ευθύνη. Ούτε η εταιρεία και η κυβέρνηση. Απλώς ανθρώπινο λάθος.
Φεβρουάριος 2025 τα ουρλιαχτά των μανάδων έχουν πνιγεί στον ανείπωτο πόνο. Οι συγγενείς των θυμάτων αγωνίζονται. Δύο χρόνια τώρα δεν έχει βρεθεί κανείς υπεύθυνος. Και εκείνοι συνεχίζουν να μιλούν με προσποιητή συμπόνια. Αλλά και με κυνικές και βέβηλες δηλώσεις.
Μα τον πιο μεγάλο θόρυβο τον κάνουν με το μπάζωμα της αλήθειας και την επιχειρούμενη συγκάλυψη.
Για όλους τους νεκρούς αυτή τη μέρα θα ουρλιάζει όλη η Ελλάδα για να τους κάνουμε να φοβηθούν. Γιατί αυτό το ειδεχθές έγκλημα δεν θα μείνει ατιμώρητο»
Μητέρα της Κλαούντια Λάτα: «Τα παιδιά μας από ψηλά ζητάνε το δίκιο τους»
Η μητέρα της Κλαούντια που χάθηκε στην τραγωδία των Τεμπών είπε με δάκρυα στα μάτια: «Το οφείλω στο παιδί μου».
Η μητέρα της Κλαούντια Λάττα δήλωσε στο Mega πως όλες οι μητέρες των θυμάτων θα συνεχίζουν να αγωνίζονται για την απόδοση δικαιοσύνης.
Γι’ αυτούς τους νεκρούς μας αξίζει μία πατρίδα που θα τους δικαιώσει και μία ιστορία που θα τους θυμάται για πάντα. Εμείς οι μανούλες θα σταθούμε όρθιες, μέχρι να πάω στο δικαστήριο να ακούσω από τον κύριο εισαγγελέα ότι όποιος έφταιγε πραγματικά για το χαμό της κόρης μου θα μπει 57 φορές ισόβια.
«Πρέπει να είμαστε δυνατές, το οφείλουμε στα παιδιά μας. Τα παιδιά μας από ψηλά ζητάνε το δίκιο τους. Το οφείλω στο παιδί μου. Το "ποτέ ξανά" δεν είναι απλά μία πρόταση, το απαιτούμε. Απαιτούμε αυτά τα τρένα θανάτου να μην κυκλοφορήσουν ξανά».
Το «δεν ξεχνώ» και το «μέχρι τέλους» του Νίκου Πλακιά
Ο Νίκος Πλακιάς - που έχασε δύο κόρες και την ανιψιά του στην τραγωδία - μίλησε από τον τόπο του δυστυχήματος, ζητώντας και αυτός με τη σειρά του δικαιοσύνη.
Να έρθουν εδώ όλοι αυτοί που μας αμφισβήτησαν, σε αυτό το σημείο, να δουν πώς μαύρισε ο κάμπος και η κοιλάδα των Τεμπών από χαροκαμένους συγγενείς, εδώ να έρθουν και οι 300.
Αναφερόμενος στις εικόνες από τις πρωτοφανείς πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και σε όλη τη χώρα, τόνισε: «Μετά από δύο χρόνια και βλέποντας όλους τους Έλληνες που είναι στις πλατείες απ’ άκρη σ’ άκρη σ' όλη την Ελλάδα, θα πω ότι αυτό που αντικρίζω σήμερα είναι το «δεν ξεχνώ», το «μέχρι τέλους». Σκύβω το κεφάλι μου σε όλους εσάς και σε όλη την Ελλάδα, που αφήσατε ό,τι κάνατε, που είναι το λιγότερο για εσάς, αλλά είναι τόσο σημαντικό για εμάς».
Κάνω έκκληση σε όλους τους πολιτικούς, επιτέλους αφήστε τις μικροπολιτικές σας, σκύψτε το κεφάλι πάνω από το θέμα των Τεμπών, καθίστε συζητήστε, να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών για να τεθούν στη διάθεση της δικαιοσύνης. Μας ρωτούσαν «τι θα καταφέρετε», έλεγα ίσως τίποτα, ίσως πολλά, σήμερα είμαι σίγουρος πως χάρη σ’ εσάς θα καταφέρουμε πρα πολλά.
Ο ίδιος ολοκλήρωσε την ομιλία του με ένα νέο κάλεσμα: «Μείνετε μαζί μας, αγκαλιάστε τους συγγενείς και τίποτα άλλο. Η ιστορία έχει διδάξει, όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι δεν ηττήθηκαν ποτέ».
«Ξαφνικά, σε 12 λεπτά, η ζωή μας άλλαξε, δεν θα είναι ποτέ η ίδια», είπε η Σοφία Πλακιά
Μιλώντας σε δηλώσεις της στο Mega, η Σοφία Πλακιά είπε: «Σήμερα είναι δύσκολη ημέρα για μας, αναμοχλεύοντας ξανά τις στάχτες μας προσπαθούμε να πάρουμε κουράγιο και δύναμη. Να πούμε ένα ύστατο αντίο στα παιδιά μας, το μόνο που μας έχει απομείνει. Έχουμε έρθει για να τους υποσχεθούμε ότι ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει, απ’ ότι φαίνεται, γιατί έχει αφυπνιστεί ο κόσμος. Έχει καταλάβει ότι εμείς αγωνιζόμαστε με όλη μας την ψυχή και τη δύναμη, χωρίς κανενός την υπόσχεση ότι κάτι θα πάρει από αυτό. Είμαστε μόνοι μας».
Δεν είμαστε εργαλειοποιημένοι συγγενείς όπως θέλουν να μας ονομάζουν και δεν είμαστε υποχείρια κανενός. Χαροκαμένοι είμαστε, ξαφνικά, για 12 λεπτά. Ξαφνικά, σε 12 λεπτά, η ζωή μας άλλαξε, δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Έχουμε δώσει όμως έναν όρκο σε αυτά τα παιδιά που έφυγαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα, ότι δεν θα επιτρέψουμε να ξανασυμβούν άλλα Τέμπη.
«Θα ξεσκεπάσουμε ότι ήταν καλυμμένο τόσα χρόνια για να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Δώσαμε υπόσχεση ότι θα δικαιωθούν.»
Δημήτρης Μπέζας: «Η φωνή της κόρης μου ήταν το "δεν έχω οξυγόνο"»
Ο πατέρας της Φραντζέσκας που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία στα Τέμπη μίλησε με τη σειρά του και μας συγκίνησε με τα λόγια του.
Το κοριτσάκι μου, η φωνή της κόρης μου ήταν το «δεν έχω οξυγόνο», στην απέλπιδα προσπάθειά της να επιβιώσει.
«Η κραυγή της έγινε σλόγκαν, το κοριτσάκι μου δεν τα κατάφερε όπως δεν τα κατάφεραν και άλλοι ανθρώποι που ήταν μαζί της. Έχω μια ευχή: αυτό το σλόγκαν το "δεν έχω οξυγόνο" να είναι το οξυγόνο στο μυαλό όλων μας και να αλλάξουμε λογικές και νοοτροπίες. Δεν πρέπει να αφήσουμε στις επόμενες γενιές αυτό το χάλι. Δεν το αξίζουμε σαν λαός, ούτε και τα παιδιά μας», είπε ο Δημήτρης Μπέζας.
Μιρέλα Ρούτση: «Μείναμε εδώ για να παλέψουμε, για να δικαιωθείτε»
Η Μιρέλα Ρούτσι, μητέρα του Ντένις Ρούτση, που έφυγε από τη ζωή εκείνο το μοιραίο βράδυ, δήλωσε μεταξύ άλλων:
Είμαστε εδώ γιατί έχουμε έναν κοινό σκοπό: η απόδοση δικαιοσύνης για όλα τα θύματα της δολοφονίας στα Τέμπη. Μία τραγωδία που μας έφερε αντιμέτωπους με την αδιαφορία και την ανικανότητα όλων αυτών που διαχρονικά μας κυβερνούν. Δύο χρόνια τώρα ζούμε σε μία άβυσσο πόνου, απώλειας και αδικίας. Δύο χρόνια τώρα, παλεύουμε για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Και αντί για στήριξη, βρήκαμε απέναντί μας έναν τοίχο από ψέματα και ύβρεις.
«Όλοι τους ήξεραν, όλοι τους υποσχέθηκαν και κανείς δεν έκανε τίποτα. Τα κέρδη τους πάνω από τις ζωές μας», είπε ακόμα η γυναίκα.
Οι 57 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στην εθνική τραγωδία των Τεμπών
- Παναγιώτης Μπουρνάζης του Ευαγγέλου, 14 ετών, μαθητής από τη Θεσσαλονίκη.
- Αναστασία Παπαγγελή, 18 ετών, φοιτήτρια γεωπονικής σχολής του Α.Π.Θ., από τα Καλάβρυτα.
- Θωμαή (Θώμη) Πλακιά, 19 ετών, φοιτήτρια φαρμακευτικής του ΑΠΘ, με καταγωγή από την Καλαμπάκα, δίδυμη της Χρυσής, ξαδέλφη της Αναστασίας.
- Χρυσή (Χρύσα) Πλακιά, 19 ετών, φοιτήτρια αισθητικής, με καταγωγή από την Καλαμπάκα, δίδυμη της Θώμης, ξαδέλφη της Αναστασίας.
- Αναστασία Πλακιά, 19 ετών, φοιτήτρια αισθητικής στη Θεσσαλονίκη, καταγόταν από την Καλαμπάκα, ξαδέλφη των προαναφερθέντων διδύμων.
- Αναστάσιος Κουτσόπουλος 21 ετών, φοιτητής γεωπονικής του Α.Π.Θ., από την Καρδίτσα.
- Μαρία-Θωμαή (Μάρθη) Ψαροπούλου, 19 ετών, από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
- Φραντσέσκα Μπέζα, 20 ετών, φοιτήτρια τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑ.ΜΑΚ, από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης.
- Γεώργιος Παπάζογλου, 22 ετών, φοιτητής Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., από τη Θεσσαλονίκη.
- Ελένη Τσίντζα, 20 ετών, φοιτήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, από τα Κουφάλια Θεσσαλονίκης.
- Ιορδάνης Αδαμάκης, 22 ετών, ποδοσφαιριστής του ΑΟ Υπάτου, από την Καβάλα.
- Κλαούντια-Αλεξάνδρα Λάτα, 20 ετών, φοιτήτρια του Ιατρικού Τμήματος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων Θεσσαλονίκης, από τη Λάρισα.
- Αφροδίτη Τσιωμά, 22 ετών, αισθητικός, από τη Θεσσαλονίκη.
- Αγάπη Τσακλίδου, 22 ετών, φοιτήτρια στο Τμήμα Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΑΠΘ, από τη Θεσσαλονίκη.
- Ιφιγένεια Μήτσκα, 22 ετών, απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου, από τα Γιαννιτσά.
- Άγγελος Τηλκερίδης, 23 ετών, από την Ειρηνούπολη Νάουσας.
- Ντένις Ρούτσι, 22 ετών, από την Αθήνα.
- Κυπριανός Παπαϊωάννου, 23 ετών, φοιτητής Νομικής του Α.Π.Θ., από την Κύπρο.
- Νικήτας Καραθεοδώρου, 23 ετών, πυροσβέστης, από τη Θεσσαλονίκη.
- Αναστασία Αδαμίδη, 24 ετών, απόφοιτος Οδοντιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. από την Πάφο, Κύπρο.
- Καλλιόπη (Κέλλυ) Πορφυρίδου, 23 ετών, φοιτήτρια στη Θεολογική σχολή του Α.Π.Θ., από τη Θεσσαλονίκη.
- Δήμητρα-Ευαγγελία Καπετάνιου, 24 ετών, απόφοιτος του τμήματος Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.από τη Θεσσαλονίκη.
- Ελισάβετ Χατζηβασιλείου, 26 ετών, σοπράνο, από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
- Δημήτριος Ασλανίδης, 26 ετών, από τη Θεσσαλονίκη.
- Νικόλαος Ναλμπάντης, 29 ετών, μηχανοδηγός, με καταγωγή από την Έδεσσα.
- Σωτήριος Καραγεωργίου, 27 ετών, από τη Μελίκη Ημαθίας, ζούσε στη Θεσσαλονίκη.
- Ελπίδα Χούπα, 28 ετών, απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πάτρας και φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής στο Α.Π.Θ, από την Αταλάντη Φθιώτιδας
- Ιωάννης Καρασάββας, 27 ετών, φοιτητής επί πτυχίω στο ΠΑ.ΜΑΚ, από τη Θεσσαλονίκη.
- Δημήτριος Οικού, 28 ετών, μηχανοδηγός, από την Αλεξανδρούπολη, ανιψιός του ηθοποιού και σεναριογράφου, Νίκου Σταυρακούδη.
- Παναγιώτης Χατζηχαραλάμπους, 29 ετών, εργαζόμενος του ΟΣΕ (ελεγκτής εισιτηρίων), από την Αθήνα.
- Σοφία-Ειρήνη Ταχμαζίδου, 31 ετών, εργαζόμενη, ανιψιά του δημάρχου Λαγκαδά, από τη Θεσσαλονίκη.
- Δημήτριος Μασσαλής, 29 ετών, ο δεύτερος μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από Αθήνα.
- Βάιος Βλάχος, 34 ετών, γεωτεχνικός μηχανικός και απόφοιτος του Α.Π.Θ., από την Καρδίτσα.
- Αθηνά Κατσάρα, 34 ετών, μητέρα ενός δίχρονου αγοριού, από την Κατερίνη.
- Mia Mohhammad Edris, 33 ετών, από το Μπαγκλαντές.
- Σπυρίδων Βούλγαρης, 34 χρονών, ο ένας εκ των δύο μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από το Λιανοκλάδι Φθιώτιδας.
- Culea Ionel, 34 ετών, από τη Βραΐλα, Ρουμανία.
- Έλενα Δουρμίκα, 35 ετών, υπηρετούσε ως ΕΠΟΠ στον 1ο Λόχο Διαβιβάσεων στη Βέροια, ήταν μητέρα δύο μικρών αγοριών.
- Βάια Μπλέκα-Καρακώστα, 42 ετών, νοσηλεύτρια στην Παθολογική Κλινική στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Λάρισας, από τον Τύρναβο.
- Ιωάννης Βουτσινάς, 49 ετών, από τον Πειραιά.
- Ανδρέας Παυλίδης, 48 ετών, περιβαλλοντολόγος, από τη Θεσσαλονίκη.
- Μαρία Μουρτζάκη, 51 ετών, εργαζόταν στο κυλικείο του τρένου, από το Ηράκλειο.
- Βασίλειος-Κυριάκος Κώττας, 50 ετών, από τη Θεσσαλονίκη.
- Βαγγέλης Μπουρνάζης, 53 ετών, συνταξιούχος αστυνομικός, από τη Θεσσαλονίκη, πατέρας του Παναγιώτη.
- Βασιλική Χλωρού, 54 ετών, μητέρα του αθλητή Χριστόφορου-Άγγελου Κωνσταντινίδη (κρίκοι), από τη Θεσσαλονίκη.
- Μαρία Εγούτ, 55 ετών, διοικητική υπάλληλος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και μητέρα του ηθοποιού και σκηνοθέτη Θοδωρή Ελευθεριάδη, από τη Θεσσαλονίκη.
- Ιωάννης Τζοβάρας, 55 ετών, με καταγωγή από τη Στυλίδα Φθιώτιδας, εργαζόμενος της Hellenic Train (ελεγκτής εισιτηρίων).
- Χρυσή Κουκαριώτου, 55 ετών, καταγόταν από την Αδριανή Δράμας και ζούσε στη Θεσσαλονίκη.
- Μαρία Μιάρη, 56 ετών, καταγόταν από τους Βιταλάδες Κέρκυρας και ήταν εργαζόμενη της Hellenic Train.
- Γεώργιος Φωτόπουλος, 57 ετών, από την Ελβετία.
- Γεώργιος Κουτσούμπας, 58 ετών, μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας, από την Αμαλιάδα, κατοικούσε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.
- Bozo Pavlini, 61 ετών, από την Αλβανία, εργαζόμενος στη Hellenic Train, στο κυλικείο αμαξοστοιχιών.
- Ιωάννης Καριώτης, 63 ετών, από το χωριό Συκάμινο του Δήμου Ωρωπού, εργαζόμενος της Hellenic Train (ελεγκτής εισιτηρίων).
- Ευαγγελία Ντος Σάντος Σίλβα – Κουκαριώτη, 63 ετών, από την Αδριανή Δράμας, ζούσε μόνιμα στη Γερμανία.
- Γεώργιος Κυριακίδης, 66 ετών, πατέρας δύο παιδιών και είχε επτά εγγόνια, κάτοικος Κορδελιού Θεσσαλονίκης.
- Ibrahim Masri, 42 ετών, Σύρος πρόσφυγας,ταυτοποιήθηκε μέσω δείγματος DNA που εστάλη από τον αδελφό του από την Ολλανδία.
- Εριέττα Μόλχο, 22 ετών, φοιτήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Α.Π.Θ. με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη (αγνοούμενη που θεωρείται νεκρή).