Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάχνουμε ντουλάπες -5 tips για να το κάνεις σωστά και εύκολα

Ναταλία Κατσακιώρη
Αυτό το Σαββατοκύριακο φτιάχνουμε ντουλάπες -5 tips για να το κάνεις σωστά και εύκολα
Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Πάμε να οργανώσουμε μαζί τη φθινοπωρινή σου ντουλάπα, κάνοντας όλες τις σωστές κινήσεις.

Ήρθε αυτή η στιγμή. Το ξέρω, το ξέρεις, το ξέρουμε και οι δύο. Η διαδικασία να φτιάξεις ντουλάπες δεν ήταν ποτέ εύκολη ή έστω ευχάριστη με κάποιον τρόπο. Μόνο που η αλλαγή του καιρού πλέον είναι οριστική και εσύ δεν θα μπορείς πλέον και επίσημα να κυκλοφορείς με τα ελαφριά σου καλοκαιρινά ρούχα μετά και το πέρασμα αυτού του τριημέρου. Γιατί όπως και να το κάνουμε η 28η Οκτωβρίου είναι ένα ορόσημο στο πέρασμα από το ελαφρύ φθινόπωρο προς τον χειμώνα και η παράδοση μας θέλει να στρώνουμε τα χαλιά. Ας ξεκινήσουμε, όμως, με κάτι πιο χρήσιμο και κατά τη γνώμη μου απαραίτητο: τη ντουλάπα μας.

10 ultra stylish looks για να πάρεις και εσύ ζακέτα μαζί σου

London-str-S25-1484.jpg

Τώρα που θα έχεις λίγο χρόνο και ίσως και λίγη διάθεση είναι η ευκαιρία να οργανώσεις τη ντουλάπα σου και να κάνεις το κλασικό «κατέβασμα» των χειμωνιάτικων. Και για να γίνει αυτό σωστά, προφανώς και δεν χρειάζεται να είσαι η Μαρί Κοντό, αλλά μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω απλές συμβουλές μας για να αποφύγεις τα λάθη του παρελθόντος και να τελειώσεις σε χρόνο ντετέ.

London-str-S25-1467.jpg

5 βασικά tips οργάνωσης για σένα που αποφάσισες να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα.

1. Πλύνε και σιδέρωσε τα καλοκαιρινά σου: Ακούγεται βουνό, αλλά θα με ευχαριστείς την επόμενη άνοιξη. Τώρα, λοιπόν, που θα κάνεις αναγκαστικά ένα πέρασμα από τα ρούχα της καλοκαιρινής σου συλλογής βρες εκείνα που έχουν λεκέδες ή μικρές φθορές και φρόντισε να τις αποκαταστήσεις πριν τα ανεβάσεις στο πατάρι.

2. Κάνε ένα mini ξεκαθάρισμα: Και αυτό αφορά και τα καλοκαιρινά και τα χειμερινά σου. Τώρα που τα ρούχα σου θα περάσουν αναγκαστικά από τα χέρια σου, δες ποια items δεν έχεις αξιοποιήσει σε κάποια εμφάνισή σου εδώ και καιρό και δώσε τα στην ανακύκλωση, χάρισέ τα ή αν πούλησέ τα σε κάποιο second hand online store.

London-str-S25-1454.jpg

3.Ειδικές θήκες/κουτιά: Ξέρω ότι έχεις κάποιο μέσο αποθήκευσης, είτε είναι οι κλασικές μεγάλες σακούλες, είτε κουτιά, είτε ακόμα και κάποιες ειδικές υφασμάτινες θήκες που βολεύουν πολύ. Χώρισε τα ρούχα σου σε κατηγορίες και γράψε πάνω σε κάθε θήκη τι περιέχει. Έτσι, όταν την άνοιξη χρειαστείς πρώτα τα κοντομάνικα t-shirts σου για παράδειγμα, δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις.

4. Ταξινόμησε σωστά τα ρούχα στο πατάρι σου: Αυτή είναι αλάνθαστη τεχνική που βοηθάει πολύ κάθε φορά που βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο, όπως το φθινόπωρο και η άνοιξη. Βάλε πίσω τα αμιγώς καλοκαιρινά items και άσε μπροστά στο πατάρι σου χώρο για να βάλεις όσα ίσως χρειαστείς και μέσα στο χειμώνα.

Καφέ & μαύρο: Ο άλλοτε «απαγορευμένος» συνδυασμός που κάνει trending τώρα

London-str-S25-1581.jpg

Αλλαγές στην ταξινόμηση: Τώρα, λοιπόν, που κατεβάζεις τα χειμερινά είναι ευκαιρία να ξαναδείς τους χώρους της ντουλάπας σου και να επενδύσεις σε νέες κρεμάστρες, κουτιά αποθήκευσης και χαρτιά για τα συρτάρια σου. Αυτά είναι που θα σώσουν την κατάσταση και θα προστατεύσουν επίσης τα ρούχα σου από τυχόν φθορές, όπως το να κρεμάσεις για παράδειγμα το λάθος jacket στην λάθος κρεμάστρα, που θα χαλάσει το shape του.

DPG Network