Βασιλικός: Το αρωματικό φυτό που μυρίζει καλοκαίρι δίνει φρεσκάδα σε κάθε άρωμα

Ευαγγελία Αλπίδου
Βασιλικός: Το αρωματικό φυτό που μυρίζει καλοκαίρι δίνει φρεσκάδα σε κάθε άρωμα

Το άρωμά του είναι φρέσκο, πικάντικο, δροσερό και δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα μου ξυπνάει τις πιο όμορφες, παιδικές αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στο χωριό.

Μπορεί ο βασιλικός να έχει ταυτιστεί με το ελληνικό καλοκαίρι και τα φαγητά μας, αλλά είναι και η τέλεια προσθήκη στα αρώματά μας. Η ιστορία του όμως δεν είναι η ίδια τα αρχαία χρόνια.

Η ιστορία του βασιλικού

Ο βασιλικός είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Δεν είχε όμως τη θέση που έχει σήμερα στο μπαλκόνι ή το παράθυρο του σπιτιού μας. Για να καταλάβεις, στην αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούνταν για την ταρίχευση των νεκρών, όπως προκύπτει σύμφωνα με έρευνες από υπολείμματα του φυτού που βρέθηκαν από τους αρχαιολόγους σε μούμιες. Το ίδιο χρησιμοποιούνταν και στην αρχαία Ελλάδα, καθώς ήταν το σύμβολο του πένθους, όπου ήταν γνωστό ως Βασιλικό φυτό. Στην αρχαία Ρώμη, μάλιστα, ο βασιλικός ήταν το σύμβολο του μίσους και του κακού, εξαιτίας της έντονης μυρωδιάς του.

pexels-punchbrandstock-977903.jpg

Αυτές οι μυρωδάτες κρέμες σώματος θα κάνουν τα πόδια σου να γυαλίζουν

Ο βασιλικός ονομάστηκε έτσι, γιατί σύμφωνα με θρύλο φύτρωσε στο σημείο όπου ο Μέγας Κωνσταντίνος και η μητέρα του Αγία Ελένη ανακάλυψαν τον Τίμιο Σταυρό. Ήταν το άρωμα του Βασιλέα των Βασιλέων. Βέβαια, μία δεύτερη ονομασία αποδίδεται στο ότι, όταν ο Μέγας Αλέξανδρος γύρισε από την εκστρατεία του στις Ινδίες έφερε μαζί του και το φυτό αυτό.

pexels-alexazabache-3722809.jpg

Σε κάθε περίπτωση, το άρωμά του είναι φρέσκο, πικάντικο, δροσερό και δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα μου ξυπνάει τις πιο όμορφες, παιδικές αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στο χωριό. Η μοναδική φρεσκάδα του είναι η τέλεια προσθήκη στα fresh αρώματα, ιδιαίτερα σε αυτά που επιλέγουμε για το καλοκαίρι.

Αυτό είναι το σημείο που ξεχνάς να βάλεις αντηλιακό και δεν πρέπει - Plus 6 ελαφριά αντηλιακά

Μπορεί να έχεις προγραμματίσει από τώρα τις καλοκαιρινές σου διακοπές... Το άρωμα όμως που θα σε συντροφεύσει και θα κάνει τις νύχτες σου αξέχαστες το έχεις βρει; Τα αρώματα που θα δεις παρακάτω, έχουν τον βασιλικό στο background, δίνοντας τη φρεσκάδα του με τον πιο διακριτικό τρόπο. Είναι η τέλεια προσθήκη για τις διακοπές σου στο νησί. Ρίξε μία ματιά…

6 chic χτενίσματα που θα σε σώσουν τις ημέρες του καύσωνα