10 τρόφιμα που «ασβεστώνουν» τον οργανισμό

10 τρόφιμα που «ασβεστώνουν» τον οργανισμό

Μελέτες έχουν δείξει ότι μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο δεν δυναμώνει μόνο τα οστά και τα δόντια, αλλά δρα ενάντια στην οστεοπόρωση, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ελέγχει την πίεση και ηρεμεί τα νεύρα. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν επίσης ότι το ασβέστιο βοηθά στην καύση του λίπους. Τα ακόλουθα 10 τρόφιμα έχει αποδειχτεί πως έχουν την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και η συχνή τους κατανάλωση είναι το καλύτερο δώρο για τον οργανισμό μας:

1. Άπαχο γάλα
2. Τυρί Ricotta
3. Γιαούρτι
4.Ενισχυμένο γάλα σόγιας
5. Τοφού
6.Σπανάκι
7. Σαρδέλες
8. Ελβετικό τυρί
9. Ξερά φασόλια
10.Αμύγδαλα