Από το ρεκόρ του Ρουκ Ζουκ, στον Τροχό της Τύχης: Τα 13 τηλεπαιχνίδια της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Κατερίνα Μπούσιου
Από το ρεκόρ του Ρουκ Ζουκ, στον Τροχό της Τύχης: Τα 13 τηλεπαιχνίδια της νέας τηλεοπτικής σεζόν

Νέοι και ήδη γνωστοί μας παρουσιαστές, στα τηλεπαιχνίδια που υπόσχονται για μία ακόμη χρονιά, μεγάλα κέρδη στους υποψήφιους νικητές τους. 

Αν λέμε συχνά πως έχουμε ίσως παραπάνω σειρές μυθοπλασίας από όσες μπορεί να «αντέξει» η ελληνική τηλεόραση, τότε το ίδιο ισχύει και για τα τηλεπαιχνίδια, που αποτελούν ένα πολύ ξεχωριστό είδος τηλεοπτικού project. Έχουμε ποικιλία σε είδη, επαναφορά κάποιων παλαιότερων και δύο από αυτά που συνεχίζουν ακάθεκτα, κάνοντας το προσωπικό τους ρεκόρ και δείχνοντας πως αντέχουν στον χρόνο.

Οι νέοι και οι παλαιότεροι

Με δύο εκπλήξεις θα ξεκινήσει η νέα σεζόν που αφορούν καταρχάς 4 τηλεπαιχνίδια που επανέρχονται ξανά στη μικρή οθόνη. Έτσι θα ξαναδούμε στον Alpha το άκρως πετυχημένο κατά το παρελθόν «Deal», αυτή τη φορά όμως με τον αθλητικογράφο Γιώργο Θαναηλάκη ως παρουσιαστή. Το ίδιο κανάλι κάνει μία ακόμη έκπληξη αφού επαναφέρει το «Money Drop» (το είχαμε δει στον ΑΝΤ1 αλλά και στο Star) επίσης με παρουσιαστή μη αναμενόμενο, αφού θα δούμε τον αγαπητό ηθοποιό Φάνη Μουρατίδη να καθοδηγεί τους παίκτες για να κερδίσουν μεγάλα κέρδη.

Όχι μόνο το Σόι σου και το Καφέ της Χαράς: 6 νέες κωμωδίες ετοιμάζονται να σε κάνουν να γελάσεις

https://www.instagram.com/reel/C-VNbWWM4ZW/

Είδηση των τελευταίων ημερών είναι και η απόφαση της ΕΡΤ, για επαναφορά στη μικρή οθόνη με «Τα Τετράγωνα των Αστέρων», που έκανε μεγάλη επιτυχία το 1980 με τη Μαρία Αλιφέρη. Κράτησε μόνο μία σεζόν, αλλά έμεινε ιστορικό, γιατί φιλοξένησε όλη την αφρόκρεμα της τότε showbiz ως παίκτες. Τότε που η ελληνική swobiz είχε διαφορετικά και λίγο πιο λαμπερά αστέρια από τα σημερινά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς θα είναι ο παρουσιαστής του.

Επαναφορά παλαιότερου παιχνιδιού έχουμε και στον ΣΚΑΙ, αφού ο Χρήστος Φερεντίνος αφήνει τον Μονομάχο και ηγείται πλέον του «Still Standing». Το format είχε ήδη κάνει επιτυχία με τη Μαρία Μπεκατώρου, παλαιότερα στον ΑΝΤ1.

https://www.instagram.com/reel/C8t51xhoR1e/

Αφού αναφέρθηκα στη Μαρία, η παρουσιάστρια συνεχίζει ακλόνητη στο Mega για 3η σεζόν, με το «The Chase». Θα έχουμε ανανέωση στο project και μελετάται να υπάρχει και μία special εβδομαδιαία εκδοχή του, όπου οι παίκτες θα αντιμετωπίζουν και τους 5 chasers, κάνοντας την προσπάθεια για νίκη, δυσκολότερη.

Στον ΑΝΤ1 και τα 3 πετυχημένα παιχνίδια του προγράμματος συνεχίζουν κανονικά. Το «Ρουκ Ζουκ» με τη Ζέτα Μακρυπούλια πάει για νέο ρεκόρ, αφού θα συνεχιστεί για 7η σεζόν, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου συνεχίζει με τον Εκατομμυριούχο και θα δούμε για δεύτερη χρονιά και το 5Χ5 με τον Θάνο Κιούση. Ο οποίος, ήταν η έκπληξη της περσινής σεζόν γιατί εξελίχθηκε σε εξαιρετικό παρουσιαστή, αφήνοντας για λίγο την περσόνα του ως Τόνι Σφήνος.

Η Ζέτα Μακρυπούλια ζει την απόλυτη εμπειρία στην Κένυα: Οι νέες photo και το επικό σχόλιο του Λούλη

https://www.instagram.com/p/C9CpW65oF-C/

Βετεράνος όλων ωστόσο παραμένει για μία ακόμη σεζόν (την 9η στο Star) ο «Τροχός της Τύχης» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη. Το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι παίζεται στην ελληνική τηλεόραση από το 1990, το έχουμε συναντήσει σε διαφορετικά κανάλια, αλλά πλέον έχει γίνει all time classic με τον συγκεκριμένο παρουσιαστή και στο συγκεκριμένο κανάλι.

Στο Star θα δούμε για μία ακόμη χρονιά το «Cash or Trash» με τη Δέσποινα Μοιραράκη. Οριακά εντάσσουμε την εκπομπή στα όρια ενός τηλεπαιχνιδιού, όπως και το Shopping Star με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, το οποίο επίσης συνεχίζει για μία ακόμη σεζόν. Αποτελούν πολύ ιδιαίτερης μορφής τηλεοπτικές παραγωγές.

Στην ΕΡΤ για δεύτερη σεζόν θα συνεχίσει και το «Switch» με την Ευγενία Σαμαρά. Το τηλεπαιχνίδι, αν και δεν ξεκίνησε με υψηλά νούμερα τηλεθέασης, κατάφερε μετά τα μέσα της σεζόν να αποκτήσει το κοινό του.

Εκτός απροόπτου θα συνεχίσει και το «Πες τη Λέξη» με τον Γιώργο Καραμίχο, αλλά και το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου» με το δίδυμο Σεφερλή - Μποτρίνι.

Όπως ήδη θα έχεις προλάβει να μετρήσεις, έχουμε 5 παρουσιαστές και παρουσιάστριες που έχουν κυρίως την ιδιότητα του ηθοποιού, αλλά «δοκιμάζονται» και σε αυτό το τηλεοπτικό είδος των παιχνιδιών.