Το μυστήριο μίας δολοφονίας στο Προξενιό της Ιουλίας: Ποιος σκότωσε την Ευγενία Προβιού τελικά;

Κατερίνα Μπούσιου
Το μυστήριο μίας δολοφονίας στο Προξενιό της Ιουλίας: Ποιος σκότωσε την Ευγενία Προβιού τελικά;

Μήπως τελικά αυτό είναι το μυστικό που δένει τον Γιωργίκη με την αδελφή του Χάδω; Το Προξενιό της Ιουλίας έχει πολλά ακόμη καλά κρυμμένα μυστικά; 

Μας μένουν μόνο 14 επεισόδια μέχρι το τέλος στο Προξενιό της Ιουλίας και λίγο πριν δούμε το φινάλε στις 3 Ιουλίου, θα πρέπει να απαντηθούν πολύ σημαντικές απορίες που αφορούν στο σενάριο. Πριν μάθουμε το ποιος δολοφόνησε τον Γιωργίκη Προβιό, θα ασχοληθούμε και με το ποιος τελικά σκότωσε την πρώην σύζυγό του Ευγενία. Γιατί αυτή η δολοφονία δημιουργεί και ένα έξτρα κίνητρο στην δική του απώλεια. Ποιο είναι το μεγάλο μυστικό που μοιράζεται ο Μελέτης Ηλίας και η Άννα Μάσχα;

Η φυγή της Ιουλίας και η συνάντηση του Χρήστου με τον πατέρα του

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι στιγμής η σεναριακή πλοκή στο Προξενιό της Ιουλίας, θα πρέπει να έχεις εμπειρία από αστυνομικές σειρές για να μαντέψεις τη συνέχεια. Μεγάλο ατού της σειράς, είναι που έχει δημιουργήσει αυτό το σασπένς, τηρώντας σε ένα μεγάλο βαθμό τη ροή του βιβλίου, αλλά και με μεγάλες διαφοροποιήσεις.

«Σε έναν κόσμο σκοτεινό ας είσαι η Στεφανία στο Προξενιό της Ιουλίας»: Ποια είναι η Χριστίνα Μαξούρη

Στα προσεχή επεισόδια η φυγή της Ιουλίας μαζί με την κόρη της από το σπίτι του συζύγου της Γιωργίκη Προβιού, θα είναι το μείζον θέμα. Ο Επιφάνειος με τη βοήθεια της Στεφανίας αλλά και του Χρήστου, θα την βγάλουν κρυφά από το σπίτι. Κανείς δεν θα γνωρίζει το κρησφύγετό τους, εκτός από εκείνους. Ακόμη και η μητέρα της Στάσα θα ειδοποιηθεί πολύ αργότερα για τη διαφυγή της κόρης της. Αφού γνωρίσει για μία ακόμη φορά την οργή και τη βία του γαμπρού της Γιωργίκη, ο οποίος θα τους απειλεί όλους μέχρι να την ανακαλύψει.

Ενδιάμεσα ο Χρήστος θα μάθει επιτέλους πως ο πραγματικός του πατέρας είναι ο Επιφάνειος. Αυτό δεν είναι μόνο για καλό. Ενώ πάντα υπάρχει η υποψία πως ο Γιωργίκης σκότωσε τη μητέρα του Ευγενία, μέσα στο μυαλό του θα δημιουργηθούν περίεργα σενάρια. Θα θελήσει να μάθει λεπτομέρειες για τη σχέση του πατέρα του με τη μητέρα του και για τον λόγο που στο ημερολόγιό της δείχνει να φοβάται για τη ζωή της. Ο Επιφάνειος θα προσπαθήσει να τον ηρεμήσει γιατί και εκείνος φοβάται τα χειρότερα από τις αντιδράσεις του.

https://www.instagram.com/p/C5qKxFfIHCP/

Το τι συνέβη εκείνη τη μοιραία βραδιά που η Ευγενία Προβιού «έφυγε» από τη ζωή θα το μάθουμε λίγο πριν το τέλος της σειράς. Είναι ξεκάθαρη δολοφονία. Γιατί ενώ φάνηκε πως ήταν αυτοκτονία, τελικά δηλητηριάστηκε από κάποιον άλλον. Γνώριζε πολύ καλά να διαχειρίζεται τόσο τα μανιτάρια που η ίδια συνέλεγε όσο και τα διάφορα βότανα του κάμπου.

Μελέτης Ηλίας και Ευγενία Ξυγκόρου έλυσαν τον γρίφο του τέλους στο Προξενιό της Ιουλίας

Μήπως όμως τελικά αυτός ο άλλος δεν ήταν ο Γιωργίκης; Και ήταν η αδελφή του Χάδω, όταν τελικά ανακάλυψε τον κρυφό δεσμό του Ανέστη και της Ευγενίας και κυρίως όταν κατάλαβε πως ο Χρήστος είναι παιδί του πρώην συζύγου της; Αυτό το μυστικό, η Χάδω δεν το μοιράζεται μόνο με τον Γιωργίκη ο οποίος ανέχτηκε ως απατημένος σύζυγος, το «τέλος» που επέλεξε η αδελφή του. Υποψίες πρέπει να έχει και η Στεφανία για εκείνη τη μοραία νύχτα.

Αυτό που δεν έχουν προβλέψει επίσης και οι τρεις τους, είναι πως εκτός από τον Χρήστο και κάποιος άλλος έχει ξεκινήσει να ερευνά την υπόθεση της Ευγενίας Προβιού και αυτός είναι ο νεαρός εκδότης Άλκης, τον οποίο υποδύεται ο Γιώργος Παπαγεωργίου. Αυτές οι έρευνες θα σταθούν χρήσιμες και όταν πια η Ιουλία συλληφθεί ως ύποπτη. Θα αποδειχθεί δηλαδή πως κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερο κίνητρο από εκείνη για να τον σκοτώσουν.

Είχα δίκιο όταν σου είπα πως μιλάμε για αστυνομικό μυστήριο και θρίλερ; Πάντως οι ηθοποιοί στο τελευταίο γύρισμα της σειράς έδειξαν πως διασκεδάζουν το δράμα τους και τρολάρουν το μόνιμο ερώτημα για το «Ποιος σκότωσε τον Γιωργίκη». Ο Ηλίας Βαλάσης προσπάθησε να δωροδοκήσει τον Μελέτη Ηλία για να μάθει την πληροφορία.