Οδηγός αγοράς: Η ολόσωμη φόρμα είναι η πιο πρωτότυπη επιλογή για τους γάμους του καλοκαιριού

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Η ολόσωμη φόρμα είναι η πιο πρωτότυπη επιλογή για τους γάμους του καλοκαιριού
Photo Credit: Valentina Valdinoci/launchmetrics.com/spotlight

Αντίο φόρεμα, ναι στα τολμηρά βραδινά jumpsuits!

Μπορεί να λέμε ότι η μόδα δεν έχει πια κλισέ και στερεότυπα, ωστόσο τα πράγματα διαφέρουν σημαντικά, όταν μιλάμε για το occasional wear. Δηλαδή τα ρούχα και τα αξεσουάρ που χρησιμοποιούμε στα επίσημα καλέσματα της καλοκαιρινής σεζόν, aka τους γάμους και τις βαφτίσεις. Αν είσαι για παράδειγμα καλεσμένη σε έναν καλοκαιρινό γάμο είτε στην πόλη, είτε σε κάποιο νησί όπως συνηθίζεται αυτή την περίοδο, τότε θα το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό να φορέσεις είναι ένα φόρεμα. Είναι το πιο προφανές, το πιο stylish και το πιο εύκολο item που μπορείς να επιλέξεις για μία τέτοια βραδιά. Ή μήπως όχι;

Street style inspo: Τα καλύτερα looks που ξεχώρισαν στους δρόμους της ανδρικής Εβδομάδας Μόδας

Milano-str-S23-0569.jpg

Αν θέλεις αυτή τη φορά να δοκιμάσεις κάτι πιο φρέσκο και πιο πρωτότυπο σου έχω μία λύση που πίστεψέ με θα σε κάνει να ξεχωρίσεις, ενώ παράλληλα θα νιώθεις πιο ανάλαφρη και sexy από ποτέ. Oι ολόσωμες φόρμες είναι ένα στοιχείο της γυναικείας ντουλάπας που ξεκίνησε την πορεία της από τα μακρινά summer looks των 20s, αποθεώθηκαν κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 70' και επέστρεψαν στα 00s με την πιο casual εκδοχή τους. Σήμερα αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία στο βραδινό ντύσιμο και κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο πιστό κοινό. Τα σχέδια που κυκλοφορούν στην αγορά θα κάνουν σίγουρα το δικό τους statement στον επόμενο γάμο που είσαι καλεσμένη.

Paris-HC-str-S23-0242.jpg

Το πρώτο και πιο επίκαιρο shape είναι φυσικά το halter neck. Μία ολόσωμη φόρμα με δέσιμο ψηλά στο λαιμό, που αφήνει τα χέρια και την πλάτη ακάλυπτη είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν θέλεις να κάνεις και ένα ωραίο updo στα μαλλιά σου και να ολοκληρώσεις το outfit με ένα ζευγάρι μεγάλα σκουλαρίκια.

Milano-str-F23-0086.jpg

Ακολουθούν τα office σχέδια, με αυστηρά tops που θυμίζουν γιλέκα αλλά και τα cargo με τις μεγάλες εξωτερικές τσέπες, που όσο και αν σου φαίνονται ακατάλληλα για μία βραδινή έξοδο, έχουν φέτος την τιμητική τους και έχουν συνδυαστεί με ετερόκλητα υλικά όπως οι διαφάνειες. Last but not least τα prints φυσικά, με τα florals να είναι το πρώτο μοτίβο που θα φορέσουμε και πάλι σε τολμηρά χρωματικά combos.

Γραφείο, διακοπές, party night: Αυτά είναι τα 4 stylish flats που θα φορέσεις παντού

Editor's choices: