Όχι μόνο το Σόι σου και το Καφέ της Χαράς: 6 νέες κωμωδίες ετοιμάζονται να σε κάνουν να γελάσεις

Κατερίνα Μπούσιου
Όχι μόνο το Σόι σου και το Καφέ της Χαράς: 6 νέες κωμωδίες ετοιμάζονται να σε κάνουν να γελάσεις

Αρκετοί δραματικοί ηθοποιοί κάνουν φέτος στροφή στην κωμωδία. Από την Αρχελάου 5, στα VIΠ Καλά γεράματα, στο IQ 160, στη Τζέλα Δελαφράγκα: Όλες οι νέες τηλεοπτικές κωμικές που φιλοδοξούν να αλλάξουν τη διάθεσή μας. 

Το κοινό επιβραβεύει τα τελευταία χρόνια με υψηλή τηλεθέαση, τις χιουμοριστικές τηλεοπτικές σειρές, αλλά τις παλαιότερες, αυτές που ονομάζουμε πια all time classic, όπως το Καφέ της Χαράς ή το Σόι σου. Όμως ήταν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες. Και από τον Σεπτέμβριο ετοιμαζόμαστε για εκπλήξεις. Με πολύ σημαντικές κωμωδίες. Τα κανάλια ποντάρουν στην αναγέννηση, ενός σημαντικού τομέα της μυθοπλασίας.

Στροφή στην κωμωδία και μεγάλες εκπλήξεις με τους πρωταγωνιστές

Το ιδιαίτερο που θα έχουμε από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, είναι πως θα δούμε αρκετούς από πολύ αγαπημένους μας κυρίως δραματικούς ηθοποιούς να κάνουν μια στροφή στην κωμωδία. Αλλά και κορυφαίους σεναριογράφους και σκηνοθέτες να δημιουργούν ιδιαίτερα projects.

Όλη η TV σε μία κωμωδία: Βρεθήκαμε στα γυρίσματα της σειράς «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα»

Εν αρχή, «Η κατάρα της Τζέλας Δελαφράγκα» στον Alpha. Το συγγραφικό δίδυμο Ρέππα - Παπαθανασίου σατιρίζει όλη την ελληνική τηλεόραση, τις σειρές που αγαπήθηκαν κατά το παρελθόν, δοσμένες με έναν τραγελαφικό τρόπο. Πολυάριθμο το καστ και ήδη έχουμε δείγμα τηλεοπτικής γραφής από το πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε. Με Άγγελο Αντωνόπουλο, Μαρία Λεκάκη, Χρύσα Ρώπα, Καίτη Κωνσταντίνου, Ματθίλδη Μαγγίρα, Παναγιώτη Σταθακόπουλο, Αντώνη Λουδάρο, Μαριέλλα Σαββίδου, Δήμητρα Στογιάννη, Ιωάννη Απέργη, Ελένη Χαραλαμπούδη στους πρώτους ρόλους.

Η ΕΡΤ δημιουργεί ένα νέο τηλεοπτικό στέκι με τη σειρά Αρχελάου 5 με τους ενοίκους μίας πολυκατοικίας και ενός μπαρ στο Παγκράτι. Εδώ έχουμε την επανεμφάνιση μετά από καιρό του σπουδαίου ηθοποιού Δημήτρη Πιατά και την έκπληξη με τον Γιάννη Στάνκογλου, την Εβελίνα Παπούλια και τη Νατάσα Εξηνταβελόνη, να αφήνουν στο παρελθόν τους δραματικούς τους ρόλους και να δοκιμάζονται στην κωμωδία. Στην τηλεοπτική παρέα συμμετέχουν η Άλκηστις Ζιρώ, ο Γεράσιμος Γεννατάς, η Βάσω Καβαλιεράτου και ο Γιάννης Λιακάκης.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν στην ΕΡΤ, έρχεται και μία δεύτερη οικογενειακή κομεντί, το «Μαμά στα κρυφά». Και εδώ συναντούμε πολύ αξιόλογους ηθοποιούς, καθώς θα συμμετέχουν η Ευγενία Δημητροπούλου, η Τζένη Θεωνά, η Νικολέτα Καρρά και ο Αντίνοος Αλμπάνης. Ο Νίκος Ζαπατίνας σκηνοθετεί, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Πάνος Αμαραντίδης.

Ο ΑΝΤ1 ποντάρει πολλά, γιατί πιστεύει στην επιτυχία της, στη σειρά «VIΠ Καλά γεράματα». Μιλάμε για τη ζωή των ενοίκων ενός γηροκομείου που φιλοξενεί σπουδαίες προσωπικότητες και ολίγον εκκεντρικές, με διευθύντρια την Άννα Κουτσαφτίκη. Η Χριστίνα Τσάφου, ο Τάσος Χαλκιάς, η Λυδία Φωτοπούλου, ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, ο Κώστας Καζάκας, ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, είναι μεταξύ των φιλοξενουμένων που αναστατώνουν την ηρεμία όλων των υπολοίπων, ενώ η Μαρία Πετεβή, ο Σταύρος Τσουμάνης, ο Πάρις Θωμόπουλος κάνουν φιλότιμες προσπάθειες να τους ανεχτούν.

Το Star για δεύτερη σεζόν συνεχίζει την αγαπημένη μας σειρά IQ 160 με τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η επιτυχία της βασίζεται στην πρωτοτυπία της, στην άψογη παραγωγή και στο απίθανο καστ. Από όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς κατάλαβες πως είναι σταθερά η αγαπημένη μου κωμωδία.

Φλογερός έρωτας με IQ 160 για τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Νίκο Κουρή - Τι θα δούμε στον β' κύκλο

https://www.instagram.com/reel/C-TDp2LIXha/

Το Mega υλοποίησε την ιδέα του Λάμπρου Φισφή και έτσι από τον Σεπτέμβριο θα η Ευγενία Σαμαρά και ο Βασίλης Μαυρογεωργίου μαζί με τα δύο τους τηλεοπτικά παιδιά, θα μας δείξουν την αλλιώτικη οικογενειακή τους καθημερινότητα με το «Έχω παιδιά». Τα γνωστά θέματα αποδόμησης της τέλειας συνθήκης για ένα νέο ζευγάρι που παλεύει να τα προλάβει όλα ανάμεσα σε καριέρα και οικογενειακή ευτυχία. Δίπλα τους η Μπέσυ Μάλφα, ενώ στη σειρά συμμετέχει και η Αθηνά Οικονομάκου.

https://www.instagram.com/reel/C-ICH5zIpI2/